Kerst is de tijd van het jaar waarin vreugde en saamhorigheid de boventoon voeren. Het is ook de tijd waarin je als werkgever de kans hebt om je waardering te tonen aan hardwerkende werknemers. Terwijl de traditionele kerstbonus en bedrijfsfeesten populair blijven, zijn er tal van originele, betaalbare manieren om werknemers te verrassen. In dit artikel bespreken we enkele creatieve ideeƫn die een blijvende indruk achterlaten.

 • Persoonlijke dankbetuiging
  Een persoonlijke noot kan vaak meer betekenen dan een groot gebaar. Overweeg om elke werknemer een handgeschreven kaartje te sturen waarin je ze bedankt voor hun inzet en bijdrage van afgelopen jaar. Het zal een warm gevoel van erkenning bij de werknemers oproepen. Is het bedrijf te groot hiervoor of heb je weinig tijd? Vraag het aan de managers of officemanagers, zij weten vaak precies wat er speelt op de werkvloer.
 • Een kerstboom op kantoor
  Breng de kerstsfeer naar kantoor met een mooi versierde kerstboom. Overweeg ook om kleine persoonlijke geschenken onder de boom te leggen voor de werknemers.
 • Vrijwilligerswerk
  Kerst draait om geven, en een geweldige manier om uw werknemers te verrassen is door hen de kans te bieden om iets terug te geven voor de samenleving. Organiseer een vrijwilligersdag waarbij het team samenkomt om te helpen bij een plaatselijk goed doel. Dit kan variƫren van voedselbanken tot kindertehuizen. Werknemers zullen het waarderen dat hun werkgever zich inzet voor sociale verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd bevordert dit het teamgevoel en het versterkt de onderlinge samenwerking. Win-win dus.
 • Creatieve Kerstversiering
  Transformeer het kantoor in een feestelijke oase door een themadag te organiseren. Moedig werknemers aan om zich te kleden in kerstsferen en zorg voor kerstkransjes bij de koffie. Je kan ook activiteiten of een wedstrijd organiseren, zoals bijvoorbeeld ā€˜de best versierde bureauwedstrijdā€™. Laat de creativiteit van je werknemers de vrije loop om de werkplek te versieren op hun eigen manier, je zou hiervoor zelfs leuke prijzen kunnen uitreiken. Het zal je kantoor omtoveren tot een vrolijke en feestelijke omgeving.
 • Kerstfilmavond
  Organiseer een gezellige kerstfilmavond voor werknemers. Zorg voor popcorn, warme chocolademelk, gluhwein en dekens, en laat het team genieten van een avond vol klassieke kerstfilms. Dit is een leuke manier om iedereen samen te brengen en de feestelijke sfeer te versterken.
 • Kerstontbijt of -lunch
  Organiseer een kerstontbijt of -lunch voor de werknemers. Dit kan op kantoor plaatsvinden of in een nabijgelegen restaurant. Het geeft iedereen de kans om te ontspannen, bij te praten en te genieten van heerlijk eten in een feestelijke sfeer. Is er niet voldoende budget? Vraag werknemers of ze het leuk vinden om allemaal iets mee te nemen zodat je samen kunt genieten van een goed gevulde tafel.
 • Flexibele werktijden
  Als kerstverrassing kun je overwegen om werknemers flexibele werktijden aan te bieden tijdens de vakantieperiode. Dit stelt hen in staat om hun werk gemakkelijker te combineren met familieactiviteiten en vakantieplannen. Flexibiliteit wordt vaak zeer gewaardeerd door werknemers.
 • Online teambuilding-activiteiten
  Als je team verspreid is over verschillende locaties, kun je online teambuilding-activiteiten organiseren. Denk hierbij aan virtuele kerstspelletjes zoals online quizzen, of zelfs een virtuele kookles om samen een feestelijke maaltijd te bereiden.

Fijne feestdagen!

Je werknemers in het zonnetje zetten tijdens feestdagen is niet alleen een blijk van waardering. Het versterkt ook de teamgeest en verbetert de werknemersbetrokkenheid. Heb je leuke ideeƫn opgedaan?

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons