Januari is niet alleen de maand van goede voornemens, maar ook de periode waarin veel mensen actief op zoek gaan naar een nieuwe baan. Uit onze recente data-analyse blijkt dat de interesse in vacatures aanzienlijk stijgt in het begin van het nieuwe jaar. Er wordt maar liefst 30% vaker gesolliciteerd in januari ten opzichte van andere maanden.
Grijp je kans, nu is de tijd om je vacatures online te zetten en te promoten. In dit artikel bespreken we enkele strategieën om maximale exposure te genereren voor jouw vacatures en toptalent aan te trekken.

Timing is alles
Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Werkzoekenden zijn gemotiveerd en hebben zin om hun carrière een boost te geven. Maar de concurrentie op de arbeidsmarkt is hoog in januari. Daarom is het belangrijk om je vacatures op het juiste moment te publiceren. Statistieken tonen aan dat de meeste mensen actief op zoek gaan naar een nieuwe baan aan het begin van de week en rond het middaguur. Overweeg daarom om je vacatures op maandag te plaatsen en ervoor te zorgen dat ze tegen de lunch online staan.

Optimaliseer voor online zoekopdrachten
Gebruik relevante keywords. Werkzoekenden maken gebruik van zoekmachines om geschikte vacatures te vinden. Zorg ervoor dat je vacatureteksten geoptimaliseerd zijn voor online zoekopdrachten door relevante keywords toe te voegen. Denk aan functietitels, vaardigheden en andere relevante termen die potentiële kandidaten zouden gebruiken. Dit vergroot de zichtbaarheid van je vacatures en trekt meer gekwalificeerde sollicitanten aan. Lees ook ons recent geplaatste artikel over het optimaliseren van je vacature met behulp van SEO.

Gebruik social media als je wervingspartner
Social media is een krachtig instrument om je vacatures onder de aandacht te brengen. Maak gebruik van platforms zoals LinkedIn, Facebook en Twitter om je vacatures te delen. Creëer aantrekkelijke teksten met pakkende koppen en visuele elementen om de aandacht van potentiële kandidaten te trekken. Maak gebruik van referral recruitment en overweeg om medewerkers te betrekken bij het delen van vacatures op hun persoonlijke profielen. Dit vergroot niet alleen de zichtbaarheid, maar geeft ook een persoonlijk tintje aan je wervingsinspanningen.

Maak gebruik van een jobboard
Plaats je vacatures op een gerenommeerde carrièresite. Deze platforms hebben een groot bereik en trekken actief werkzoekenden aan. Zorg ervoor dat je de juiste categorieën en trefwoorden gebruikt om de vindbaarheid van je vacatures te verbeteren. Nationale Vacaturebank biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor gesponsorde vacatures of uitgelichte vermeldingen en advertenties op social media en andere externe websites door middel van een Vacature Campagne. Dit vergroot je zichtbaarheid aanzienlijk.

Zorg voor een aantrekkelijke werken-bij pagina
Jouw bedrijfswebsite is vaak het eerste contactpunt voor potentiële kandidaten. Zorg ervoor dat je een aantrekkelijke werken-bij pagina hebt waarop je niet alleen vacatures plaatst, maar ook informatie geeft over je bedrijfscultuur, arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden. Een goed vormgegeven en informatieve werken-bij pagina kan potentiële kandidaten overtuigen om bij jouw organisatie te solliciteren.

Investeer in employer branding
Het versterken van je werkgeversmerk is een langetermijnstrategie. Werkzoekenden oriënteren zich vaak op potentiële werkgevers voordat ze solliciteren. Zorg ervoor dat je een positieve online aanwezigheid hebt. Denk aan het delen van succesverhalen van medewerkers, het tonen van bedrijfsevenementen, teamuitjes en andere leuke extraatjes en benadruk de kernwaarden van je bedrijf. Een sterk werkgeversmerk maakt je aantrekkelijker voor toptalent.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of advies nodig? Onze recruitment specialisten helpen je graag! Neem contact met ons op via telefoonnummer 020 204 2200 of stuur een e-mail naar customerservice@dpgmedia.nl

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons