Videomarketing: de meeste mensen kennen deze vorm van marketing inmiddels wel. Producten en diensten worden gepromoot via video, maar waarom precies? Dit komt omdat consumenten niet meer zo benieuwd zijn naar wat ze kopen, maar waarom ze iets kopen. Met video is het mogelijk om meer emotie en gevoelens los te krijgen, dan met een lap tekst en een plaatje erbij. En dat is precies waar videomarketing voor dient.

Videomarketing kan daarnaast worden ingezet om jouw Employer Branding te verbeteren. Bij Employer Branding draait het om het creëren van een aantrekkelijk werkgeversimago, om uiteindelijk je werknemers te behouden en nieuwe talenten te werven. Dit werkgeversimago maak je nog aantrekkelijker door een knaller van een Employer Branding video te creëren die bepaalde gevoelens opwekt. Zo verpletter je jouw droomkandidaten en stijg je binnen no time boven je concurrenten uit. Meer weten over het maken van een Employer Branding video? Volg dan deze tips.

1. Wat ga je doen?

Voor het maken van een goede Employer Branding video, moet je natuurlijk een plan hebben. Bedenk bij jezelf: wat wil ik bereiken en hoe wil ik mezelf neerzetten? Bij Employer Branding draait het allemaal om het werkgeversimago en het aantrekken van werknemers. Richt je dus in ieder geval op de juiste doelgroep: huidige werknemers en potentiële sollicitanten. Schrijf vervolgens een aantal duidelijke steekwoorden op die aansluiten bij jouw doelgroep. Deze steekwoorden zijn de leidraad van jouw video.

Een aantal belangrijke dingen die je in ieder geval moet benoemen: wie ben je, waar sta je voor, wat onderscheid jou van je concurrenten, wat heb je te bieden. Zoek je een nieuwe accountant of iemand in de sales? Speel dan in op deze doelgroep. Hiermee schets je al gelijk een hoop duidelijkheid bij jouw kandidaten. Nu nog op een overtuigende, vrolijke toon en klaar is Kees!

2. Gebruik een goede camera

De video moet van goede kwaliteit zijn, anders komt niet alleen de video, maar ook jij als werkgever onprofessioneel over. Ga dus niet zitten filmen met een oude iPhone of de webcam van je drie jaar oude laptop, maar zorg dat je een videocamera gebruikt met goede beeldkwaliteit. Voeg er eventueel nog een leuk effect of wat tekst aan toe om de Employer Branding video helemaal af te maken.

3. Houd het kort

Houd het in de Employer Branding video bij hoofdzaken en ga niet allerlei details erbij benoemen. Hierdoor wordt je video namelijk steeds langer, waardoor je interesse verliest bij de doelgroep.

Hoeveel je ook moet uitleggen, of je nou op zoek bent naar IT personeel, zorgpersoneel of financieel personeel: houdt je video altijd kort. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een video 60 seconden moet duren om de aandacht te behouden. Het is handig om het plan dat je in de eerste tip hebt gemaakt, om te toveren tot een klein script. Zorg dat je daarnaast een call to action toevoegt aan je filmpje: ‘’wat is de actie die jouw kijkers moeten of kunnen doen na het bekijken van de video?’’. Een andere handige tip: zorg voor ondertiteling onder je filmpje, zo kunnen mensen de video ook begrijpen zonder geluid. Met alle belangrijke zaken die je wil benoemen, de call to action en ondertiteling waar je rekening mee moet houden Ă©n het tijdsbestek van een minuut, behoud je ongetwijfeld de aandacht.

4. Kies de juiste kanalen

Last but not least: kies de kanalen waar je jouw Employer Branding video op wil zetten. Ga hierbij na op welke kanalen jouw doelgroep het meest actief is. De meest gebruikte kanalen zijn Instagram, Facebook, LinkedIn en Youtube: zorg dus dat jouw video in ieder geval op deze kanalen komt te staan. Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om de video een extra boost te geven met de advertentie functie. Hiermee staat jouw Employer Branding video binnen de kortste keren staat te shinen op de pagina van jouw droomkandidaat.

Service

Heb je vragen over een Employer Branding video? Of weet je niet precies hoe jouw Employer Branding verbeterd kan worden? Geen zorgen: wij helpen jou uit de brand. Met ons grote bereik zorgen wij ervoor dat je altijd het juiste advies krijgt: of je nou personeel in Amsterdam of Eindhoven.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons