Een vacaturesite die jouw baan plaatst op basis van data is de beste plek om je kandidaten te vinden. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn.

Wanneer je als werkgever een vacature hebt, dan wil je uiteraard zo snel mogelijk je ideale kandidaat bereiken. De tijd, plaats en context waarin die kandidaat jouw vacature ziet, wordt steeds belangrijker. Vraag: hoe doe je dit zo efficiënt mogelijk? Antwoord: door je vacature op een (datagestuurde) jobboard te plaatsen. We leggen uit waarom.

De voordelen van een vacaturesite

Jobboards bieden meerdere voordelen. Hun bereik is groot en ze zijn overzichtelijk voor werkzoekenden. Als werkgever is je bereik groter dan wanneer je alleen je eigen website inzet. Je bent vindbaar voor potentiële werknemers want jobboards promoten zelf ook hun vacatures via advertenties of vacature-alertmails. Een aantal vacaturesites is helemaal geoptimaliseerd voor Google, zoals Nationale Vacaturebank en Monsterboard. Zo ben je niet alleen zichtbaar op de site van de jobboard, maar ook direct goed vindbaar in Google.

Twijfel je of zelf je werving wil doen of liever uitbesteedt aan een jobboard? Lees in dit artikel wat de precieze kosten zijn en hoe je hiermee omgaat.

Haarscherp targeten

De slimme jobboards van tegenwoordig zetten jouw vacature niet alleen door naar de juiste vacaturesites, maar ook op andere kanalen die relevant zijn voor de doelgroep. Zulke boards maken gebruik van de kennis en bereik onder de relevante doelgroep en zorgen ervoor dat jouw vacature haarscherp wordt getarget. Zo wordt je advertentie niet meer gezien door elke willekeurige ‘passant’, maar alleen door de relevante doelgroep op een relevant tijdstip. Je advertentie wordt bovendien automatisch ingekocht, via programmatic advertising, zodat je er geen omkijken naar hebt. Je vacature staat altijd, automatisch, op de beste kanalen. Klinkt goed? Met de Performance Booster kun je ook jouw vacature live zetten, zodat deze zonder omkijken bij de juiste kandidaat landt.

Ongekende precisie

Met de jaren zijn digitale jobboards steeds professioneler geworden. Dat begon met de uitbreiding van de zoekfuncties. Werkzoekenden kunnen nu specifieker aangegeven wat voor job ze zoeken of in welke regio ze willen werken. De resultaten van een zoekopdracht zijn daarmee relevanter geworden. Dat is wel zo handig omdat jobboards een steeds breder bereik kregen.

Ondanks de digitale middelen waren campagnes op jobboards lange tijd toch vaak een schot hagel, waarbij adverteerders hoopten dat ze naast vele missers ook een keer raak schoten. Een logische vervolgstap in de verbetering van vacaturesites is het switchen van post & pray naar predict & control. Was dit fenomeen eerst alleen mogelijk voor adverteerders, daar biedt Nationale Vacaturebank nu ook programmatic advertising en doelgroeptargeting aan iedereen die zijn vacature aan de juiste doelgroep wilt tonen. Dit biedt ongekende precisie: je bent makkelijk, snel en slimmer zichtbaar voor de beoogde kandidaat.

Hieronder geven we 3 redenen waarom je beter je werving kan uitbesteden bij een jobboard die zich richt op data.

1. Programmatic recruiten

Programmatic adverteren heeft in marketing, reclame en e-commerce de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. De voordelen zijn dan ook overduidelijk: de uitingen komen precies terecht bij de doelgroep en ook nog op het juiste moment, en in de juiste context. Dat komt doordat de advertentieruimte volledig automatisch, met behulp van software, is ingekocht. Met laagdrempelige oplossingen als de Performance Booster kunnen nu ook recruiters en ondernemers met programmatic aan de slag.

Dankzij doelgroeptargeting en programmatic advertising en -buying wordt je vacature daadwerkelijk aan de juiste mensen getoond. Zo maakt programmatic recruitment de online arbeidsmarktcommunicatie niet alleen makkelijker maar ook aanzienlijk effectiever. De Performance Booster is een uniek programmatic product waarmee je een vacature met één klik op meerdere plekken zichtbaar maakt. Mét resultaat. In sommige campagneperiodes leidde de inzet van de booster zelfs tot 55% extra sollicitanten.

2.  Automatisch jobboards vinden en doorplaatsen naar de relevante kanalen

De Performance Booster vindt altijd en volledig automatisch de beste vacaturesite voor je, en weet bovendien de weg te vinden naar het gehele displaynetwerk van DPG Media. Dankzij onze vernieuwde techniek en de unieke DPG audiences kunnen wij jouw doelgroep gericht bereiken op de kanalen waar ze zich bevinden. Na de vacatureplaatsing wordt je campagne drie weken lang automatisch geoptimaliseerd. Laat de systemen realtime ‘bieden’ op de meest relevante advertentieruimte, op basis van automatische regels. Zo koop je altijd de beste plek in. Daarna kan het bieden weer worden aangepast om een vacature eventueel door te zetten naar een ander kanaal, dat op dat moment relevanter is. Geen enkele reden dus om deze nog handmatig te beheren.

Deze technieken zijn in recruitment nog relatief jong en niet zo ver doorgevoerd als in e-commerce of automotive. Maar ook op de banenmarkt wint het geautomatiseerd inkopen van advertenties snel aan terrein. De voordelen zijn tenslotte overduidelijk. Recruiters hebben geen tijd om de juiste kanalen te zoeken voor hun vacatures. Ze willen maar één ding: zo snel, makkelijk én goedkoop mogelijk de juiste werknemer vinden voor hun organisatie of opdrachtgever. De geautomatiseerde aanpak levert veel tijdwinst op, zodat je als recruiter meer aandacht kunt besteden aan je opdrachtgever of werknemer. En dat geldt niet alleen voor recruiters; dankzij het gebruiksgemak van de Performance Booster, boeken ook officemanagers, managementassistenten of ondernemers die zelf naar personeel zoeken veel tijdwinst.

3. Het maximale uit je budget halen

Het liefst betaal je als recruiter of werkgever pas wanneer je ook echt een gekwalificeerde sollicitant hebt gevonden, of – beter nog – als je iemand hebt aangenomen. We zien de afgelopen jaren een ontwikkeling van cost per click naar cost per applicant, naar cost per hire. Dit past helemaal in de transitie van post and pray (passief, inefficiënt, kostbaar) naar predict and control (actief, efficiënt, kostenbesparend).

Met een programmatic recruitmentcampagne op jobboards bespaar je veel kosten. Je betaalt voor performance. Je rekent dus alleen af voor advertenties die ook echt worden gezien door kandidaten die jij wilt bereiken. Je betaalt niet, zoals voorheen, voor een breed publiek dat weinig of geen interesse heeft in jouw vacature, en ook niet voor uitingen die zelfs helemaal niet worden bekeken. Door dat gerichte adverteren op jobboards krijg je zo veel meer waar voor je geld. De Performance Booster heeft een laag instapbudget dat zich snel terugbetaalt. Je kunt je advertentiebudget slimmer inzetten zodat je meer resultaat boekt.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons