WIE IS DE RIJKSOVERHEID

De Rijksoverheid is het onderdeel van de Nederlandse overheid dat wettelijke taken heeft op landelijk niveau. De Rijksoverheid maakt beleid, vaardigt wetten uit en ziet toe op de naleving daarvan. Daarnaast bereidt het Rijk plannen van de regering en het parlement voor en voert het deze plannen uit. Bij de Rijksoverheid werken meer dan 120.000 mensen verdeeld over 12 ministeries, veel uitvoerende diensten, inspecties en de Hoge Colleges van Staat.

DE UITDAGING

De Rijksoverheid heeft een aanhoudend hoge vraag naar IT’ers. Deze vacatures zijn erg moeilijk te vervullen in de huidige arbeidsmarkt. Op termijn zijn er duizenden IT’ers te weinig waardoor overheidsinitiatieven vertragen of niet uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast kampt de overheid met een imago-probleem, aldus onderzoek. Hoe krijg je tóch de aandacht van IT-experts? En hoe bereik je een doelgroep die het liefst met een goede stoel achter twee grote schermen zit? Door ze iets aan te bieden wat ze het liefste doen; gamen.

DE OPLOSSING

De Queeste der Lage Landen is een nostalgische 8-bit game die ontwikkeld is om het complexe IT-landschap van het Rijk in kaart te brengen.
Queeste, wat is dat? Queeste betekent ook wel ‘zoektocht’ of ‘speurtocht’. En vaak naar iets waardevols, iets dat moeilijk te verkrijgen is. Deze vraag lag ten grondslag om de Queeste der Lage Landen te ontwikkelen. Als strijdbare IT’er loop je door de virtuele wereld, leer je de Rijksoverheid kennen en
draag je je steentje bij aan veilige Lage Landen. Op deze manier komen IT’ers op een laagdrempelige manier in contact met de wereld van de Rijksoverheid en ontdekken zij of dit iets voor hen is.
Om het concept en de game onder de aandacht te brengen is er een display campagne ingezet. Deze campagne heeft gedraaid op Tweakers.net met een directe link naar de game. Advertorials op Tweakers hebben gezorgd voor een hoge engagement met de doelgroep. Gedurende de campagne zijn er drie verschillende advertorials gepubliceerd. De advertorials zijn geschreven aan de hand van interviews met werknemers van de Rijksoverheid. Naast de advertorials op Tweakers.net zijn er, voor verbreding van het bereik, ook twee verdiepende advertorials op Hardware Info gepubliceerd en een advertorial op NU.nl.

CAMPAGNERESULTATEN

  • Aantal landingen op de game: 211.726
  • Aantal spelers: 23.044
  • Aantal leads: 527
  • Aantal ingevulde contactformulieren: 85

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons